Agenda

Klik op het agenda item voor meer informatie

Activiteitenkalender 2021

Algemeen

Almens ommetjeZie hoe sierlijk de rivier de Berkel door Almen kronkelt. Voel hoe de groene omgeving van het landgoed Het Elger rust geeft. Proef het landschappelijke karakter van het dorp. Ruik historie en beleef de Berkel in Museum STAAL.

Het Almens Ommetje, een wandeling van vijf kilometer, zet de zintuigen wel aan het werk. Begeleid door een gids kunnen de deelnemers elke zondag Almen wandelend verkennen. Het vertrek voor de tocht, die ongeveer anderhalf uur duurt, is steeds om 13.30 uur bij Museum STAAL.

Voor het bewonderen van het museum hebben de wandelaars de keuze. Ze kunnen voorafgaand aan de wandeling naar binnen gaan, of na de tocht de ontdekkingsreis hier voortzetten. Inclusief het bezoek aan het museum kost de deelname aan het Almens Ommetje 7,50 euro per persoon.

Per keer kunnen maximaal tien deelnemers de wandeling meemaken. Reserveren hoeft niet per se. Het dragen van goed schoeisel wordt wel aangeraden. Het kan modderig zijn.

Loopt u liever met een gids dóór het museum, dat kan iedere vrijdag om 14.00. Kosteloos, maar wel met maximaal 8 personen. Dus wellicht is aanmelden vooraf handig.

We zien u graag op vrijdag of op zondag!

dank u wel,
met vriendelijke groet van team STAAL

Bestelde boeken kunnen worden gehaald en/of gebracht naar de Superrr.

Circulus-Berkel is om de 2 weken in een oneven week op donderdag met een vaste onderhoudsploeg aan het werk in Almen. 

Om het contact met inwoners laagdrempelig te houden en de lijntjes kort, is ploegleider Hans Enderink op die dagen van 9.30 tot 10.30 uur aanwezig in Ons Huis.

Heeft u vragen, opmerkingen, wensen of tips ten aanzien van het beheer en onderhoud van de buitenruimte, spreek hem daarvoor dan gerust aan!

Zorg & Welzijn AlmenWekelijks wordt, onder verantwoordelijkheid van de Vereniging Zorg en Welzijn Almen, een inloopochtend voor ouderen georganiseerd. Dit is elke woensdag van 10.00 uur tot 12.00 uur in Dorpshuis Ons Huis. Op de inloopochtend is iedereen welkom ongeacht of men lid is of niet.

Iedere tweede woensdagochtend van de maand kan men tijdens de inloopochtend ook kleine reparaties laten uitvoeren door de vrijwilligers van het Repaircafé.

Iedere laatste woensdagochtend van de maand wordt de inloopochtend afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. Het is ook mogelijk om alleen bij de maaltijd aan te schuiven.

Wilt u graag komen en hebt u geen vervoer naar het dorpshuis, dan kunt u bellen met Anneke Maandag, tel. 06 23 38 60 20.
Zij zal met u bespreken hoe het een en ander geregeld kan worden.

 

Alle dagen van de week behalve maandag is museum STAAL van 11-17 uur geopend voor het publiek.

Maar loopt u liever met een gids door het museum, dan kan dat iedere vrijdag om 14.00. Kosteloos, maar wel met maximaal 8 personen. Dus wellicht is aanmelden vooraf handig.

We zien u graag op vrijdag!

dank u wel,
met vriendelijke groet van team STAAL

Oud papier voor JulianaBeste Almenaren,

Elke 2e zaterdag van de maand zal uw blauwe container met oud papier weer worden geleegd door Circulus- Berkel en muziekvereniging Juliana op de route die is afgesproken: het dorp, de Ehzerallee en de Scheggertdijk, en ook de Asselerweg, Azinkdijk en (oude) Kapelweg. Twee groepjes van 2 vrijwilligers zullen vanaf 8.00 uur helpen uw blauwe container te legen.

Wij vragen u de blauwe container voor 7.45 uur ’s ochtends aan de weg te plaatsen met het handvat naar de weg toe! Wel graag op dezelfde plek als de oranje container, zoals u gewend bent. Tevens willen wij u vragen geen los papier of karton bij de container te zetten. Wij mogen namelijk geen los materiaal in de vuilniswagen gooien en zullen al het losse spul moeten laten liggen.

Voor meer informatie of vragen; kijk op de site van de gemeente Lochem of Circulus Berkel of neem contact op met een bestuurslid van Juliana (zie www.juliana-almen.nl).

Gerrie Brinkman
e-mail: secretariaat@juliana-almen.nl
website: www.juliana-almen.nl

Zin in AlmenElke 3e zondag van de maand in de periode oktober-april.

Voor meer informatie zie de website www.zininalmen.nl

Vakantierooster