Agenda

Klik op het agenda item voor meer informatie

Aktiviteitenkalender 2023

Vanaf 11.15 uur kunnen de kinderen zich, met hun versierde palmpaasstok, verzamelen op het schoolplein.

Om 11.30 uur vertrekt de optocht onder begeleiding van muziekvereniging Juliana naar het bosje achter het feestterrein. Daar heeft de paashaas gekleurde stenen eieren verstopt, die kunnen worden ingewisseld voor chocolade eieren. We hopen dat er veel kinderen met versierde stokken komen om te helpen zoeken! Ook ouders, opa’s en oma’s en belangstellenden zijn van harte welkom! In de kraam is een groot Paasei aanwezig voor de vrije giften.

Vocaal zal dan een breed scala van koormuziek uit Engeland, Ierland en Schotland ten gehore brengen. In Engeland bestaat al een eeuwenoude koortraditie (denk bijvoorbeeld aan de Songs of Praise en het beroemde Choir of King's College uit Cambridge). We zullen naast bekende traditionals ook klassieke koormuziek uitvoeren. Maar ook de Beatles zullen in dit programma niet ontbreken.

Op zondag 16 april geven we de brandweer van Almen alle aandacht. We weten allemaal dat we een vrijwillige brandweer hebben in Almen. We volgen de verhuizing naar de nieuwe post, maar wat weten we eigenlijk van de brandweer? Wie zijn de vrijwilligers, waarom doen zij dit werk en hoe vaak komen ze in actie? We praten ook over de trieste en ernstige incidenten waar zij bij betrokken zijn en hoe zij heftige emoties verwerken. Maar we halen ook herinneringen op aan hilarische momenten. Kortom, een mooie kennismaking met onze brandweer! De bijeenkomst wordt omlijst door een optreden van het Shantykoor Almen met toepasselijke nummers.

We beginnen zoals gebruikelijk om 14.30 uur. Na afloop kunnen we dan napraten/nablussen in Ons Huis met een drankje. De bijeenkomsten zijn gratis, we vragen aan het eind wel een vrijwillige bijdrage.

Op zaterdagavond 22 april organiseert muziekvereniging "Juliana" een concert met Franse muziek in de Sporthal van Almen.

We hebben er zin in en gaan er weer wat moois van maken. Komt u ook?

Tot dan.

Programma volgt

Tijdens de Nationale Herdenking herdenken wij de Nederlandse oorlogsslachtoffers. Allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, en daarna in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

Op 4 Mei zal dit ieder jaar plaatsvinden op de begraafplaats aan de Kapelweg in Almen.

Algemeen

Bestelde boeken kunnen worden gehaald en/of gebracht naar de Superrr.

Circulus-Berkel is om de 2 weken in een oneven week op donderdag met een vaste onderhoudsploeg aan het werk in Almen. 

Om het contact met inwoners laagdrempelig te houden en de lijntjes kort, is ploegleider Hans Enderink op die dagen van 9.30 tot 10.30 uur aanwezig in Ons Huis.

Heeft u vragen, opmerkingen, wensen of tips ten aanzien van het beheer en onderhoud van de buitenruimte, spreek hem daarvoor dan gerust aan!

Zorg & Welzijn AlmenWekelijks wordt, onder verantwoordelijkheid van de Vereniging Zorg en Welzijn Almen, een inloopochtend voor ouderen georganiseerd. Dit is elke woensdag van 10.00 uur tot 12.00 uur in Dorpshuis Ons Huis. Op de inloopochtend is iedereen welkom ongeacht of men lid is of niet.

Iedere tweede woensdagochtend van de maand kan men tijdens de inloopochtend ook kleine reparaties laten uitvoeren door de vrijwilligers van het Repaircafé.

Iedere laatste woensdagochtend van de maand wordt de inloopochtend afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. Het is ook mogelijk om alleen bij de maaltijd aan te schuiven.

Wilt u graag komen en hebt u geen vervoer naar het dorpshuis, dan kunt u bellen met Anneke Maandag, tel. 06 23 38 60 20.
Zij zal met u bespreken hoe het een en ander geregeld kan worden.

 

Oud papier voor JulianaBeste Almenaren,

Elke 2e zaterdag van de maand zal uw blauwe container met oud papier weer worden geleegd door Circulus- Berkel en muziekvereniging Juliana op de route die is afgesproken: het dorp, de Ehzerallee en de Scheggertdijk, en ook de Asselerweg, Azinkdijk en (oude) Kapelweg. Twee groepjes van 2 vrijwilligers zullen vanaf 8.00 uur helpen uw blauwe container te legen.

Wij vragen u de blauwe container voor 7.45 uur ’s ochtends aan de weg te plaatsen met het handvat naar de weg toe! Wel graag op dezelfde plek als de oranje container, zoals u gewend bent. Tevens willen wij u vragen geen los papier of karton bij de container te zetten. Wij mogen namelijk geen los materiaal in de vuilniswagen gooien en zullen al het losse spul moeten laten liggen.

Voor meer informatie of vragen; kijk op de site van de gemeente Lochem of Circulus Berkel of neem contact op met een bestuurslid van Juliana (zie www.juliana-almen.nl).

Gerrie Brinkman
e-mail: secretariaat@juliana-almen.nl
website: www.juliana-almen.nl

Zin in AlmenElke 3e zondag van de maand in de periode oktober-april.

Voor meer informatie zie de website www.zininalmen.nl