Agenda

Voor meer informatie klik op het agenda item

Aktiviteitenkalender 2018

GORSSEL – Zaterdag 18 augustus, vanaf 12.00 tot ca. 16.00 uur, organiseert de Gorsselse Oude Tractoren Vereniging samen met de vrienden van de Gorsselse  molen Geertruida Cornelia de jaarlijkse Dorsdag bij de molen aan de Enkweg.

Er zijn demonstraties van oude ambachten, er wordt gedorst met de Steenman dorskast en er staan diverse oude tractoren opgesteld. Ook kunt u meerijden met uw eigen oude trekker in een toertocht welke in de ochtend verreden wordt. Even bellen voor opgave.

Verder optredens van o.a. muziekvereniging de harmonie en de Gorsselse Boerendansers. Natuurlijk kan de molen worden bezocht en Henk en Gerdie Makkink verzorgen rondleidingen op hun zachtfruitbedrijf.

Dorsdag Gorssel

Op 18, 19 en 20 augustus 2018 gaat Olympisch kampioen openwater-zwemmen Maarten van der Weijden de Elfstedentocht zwemmen. Hij doet dit om geld op te halen voor zijn foundation wat als doel heeft geld verzamelen voor kankeronderzoek. Iedereen die kan en wil mag bij iedere stad 2000 of 500 meter met hem meezwemmen. De Almense Berkelbaronnen gaan dit doen. Hiervoor hebben we de afgelopen tijd diverse acties gehouden. Elfstedenfeest, sponsorzwemmen, koekverkoop: heel Almen heeft ons gesteund. We hebben ons streefbedrag gehaald: we zitten nu op €27923, dus bijna op de €30000.

Hiervoor willen we alle sponsoren hartelijk danken. Van de student die een extra tientje in de bus stopte bij het feest, via de dorpsgenoten die geen koek meer konden zien, en de opa die arm (en trots) werd van de vele baantjes die zijn kleindochter zwom, tot aan de bedrijven die een flinke duit in het zakje gedaan hebben.

Van verschillende kanten krijgen we de vraag: waar en wanneer gaan jullie nou zwemmen? Veel dorpsgenoten en bekenden zijn half augustus daar toch in de buurt, dan is wat aanmoediging erg fijn voor ons.

De ‘Zwemtocht der Zwemtochten’ gaat over veel meer dan zwemmen alleen. Er wordt uitgebreid stilgestaan bij wat het betekent om kanker te hebben en de onderzoeken die zo hard nodig zijn. Daarbij is ruimte voor een lach en een traan, want in elke stad is een uitgebreid programma met gesprekken, gedichten en interviews.

Dus, als jullie langs willen komen: dit zijn de plaatsen, tijden en Baronnen die gaan zwemmen:

 • Sneek: za 18-08 08:30 Peter, Gerbrand
 • IJlst: za 18-08 10:00 Dirk, Gerard, Ruben
 • Sloten: za 18-08 13:30 Wim, Gerbrand
 • Stavoren: za 18-08 17:30 Gerwin, Gerbrand
 • Hindeloopen: za 18-08 18:45 Herman, Peter
 • Workum: za 18-08 20:00 Herman, Wim, Ruben
 • Bolsward: zo 19-08 07:00 Erik, Herman, Dirk
 • Harlingen: zo 19-08 10:00 Gerwin, Gerard, Peter
 • Franeker: zo 19-08 15:00 Wim, Ruben, Gerbrand
 • Dokkum: ma 20-08 10:30 Erik, Wim, Dirk, Peter
 • Leeuwarden: ma 20-08 16:00 Herman, Gerwin, Wim, Dirk, Gerard, Ruben, Peter, Gerbrand

Komt allen! We zijn te herkennen aan de paarse vlaggen.

We hebben ons streefbedrag nu wel gehaald, maar de kanker is de wereld nog niet uit. Dus als je ons, Maarten, maar vooral het kankeronderzoek nog wilt steunen: maak een bedrag over naar onze actierekening:  NL83BUNQ2291581376, t.n.v. Peter van Wilgen, Almen. Of kijk op www.berkelbaronnen.nl hoe je direct naar Maarten vd Weijden kunt overmaken. Misschien gaan we de €30.000 wel halen!

Alvast bedankt en misschien tot ziens in Friesland, De Berkelbaronnen.

Zaterdag 18 augustus verzorgt Vocal groep Full House uit Steenderen en Toldijk een optreden in de Almense kerk om 15.00 uur.

Full House, onder leiding van dirigente en pianiste Lucian Venderink, was in de afgelopen jaren al meerdere malen te horen tijdens de zomerconcerten. Ook ditmaal nemen ze enkele gastzangers mee zodat ze spreken over een optreden van ‘Full House & Friends’.

Het wordt een aantrekkelijk programma, met onder andere licht klassieke muziek met liederen van Edward Elgar en Karl Jenkins en musical-thema’s, zoals de medley van Andrew Lloyd Webber en enkele liederen uit de musical ‘The Lion King’. U bent van harte welkom!

Bertha de Greef

_anoniem_vierdaagse

Zwem mee met de Berkelmarathon tijdens het Berkelfestival!

Spring tijdens het Berkelfestival in de meanderende Berkel en zwem mee met de Berkelmarathon in Almen! Op zondag 26 augustus 2018 organiseert Stichting Gorsselse Zwembaden (SGZ) de Berkelmarathon in Almen!

Ga je ook graag een sportieve uitdaging aan? Meld je dan nu aan en wordt het zwemtalent van de Berkel. Je kunt kiezen voor een afstand van 750 of 1400 meter. Inschrijven is mogelijk tot en met 26 augustus 2018, 12:30 uur aan het loket van zwembad De Berkel in Almen. De kosten bedragen €5. Kijk voor alle informatie op : www.berkelfestival.eu/berkelmarathon-almen/

De Berkelmarathon is een jaarlijks terugkerend evenement en vormt daarmee een echte traditie in het gebied. Dit jaar is het onderdeel van het Berkelfestival: een parelsnoer van activiteiten in, op en rond de Berkel en de Berkelsteden op 24, 25 en 26 augustus 2018. Na afloop van de Berkelmarathon passeren kanoërs van de Berkel Kanorally het Almense zwembad en koersen zij richting Zutphen.

De Berkel verbindt! Bekijk welke activiteiten je niet wilt missen op: www.berkelfestival.eu

Namens Stichting Gorsselse Zwembaden,

Fennie Huzen, Wim Huurnink en Dirk Kok.

Nog niet bekend

Nog niet bekend

Algemeen

Zorg en Welzijn Almen

Wekelijks wordt, onder verantwoordelijkheid van de Vereniging Zorg en Welzijn Almen, een inloopochtend voor ouderen georganiseerd. Dit is elke woensdag van 10.00 uur tot 12.00 uur in Dorpshuis Ons Huis. Op de inloopochtend is iedereen welkom ongeacht of men lid is of niet.

Iedere tweede woensdagochtend van de maand kan men tijdens de inloopochtend ook kleine reparaties laten uitvoeren door de vrijwilligers van het Repaircafé.

Iedere laatste woensdagochtend van de maand wordt de inloopochtend afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. Het is ook mogelijk om alleen bij de maaltijd aan te schuiven.

Programma inloopochtend April 2018.

 • 4 April Henk Ruiterkamp laat foto’s zien van de Veluwe.
 • 11 April Repair.
 • 18 April Fit Art of een Quiz is nog niet helemaal duidelijk.
 • 25 April Hennie Derksen laat dia’s zien van haar overleden man Steven, over bijen. Gezamenlijk eten.

Wilt u graag komen en hebt u geen vervoer naar het dorpshuis, dan kunt u bellen met Anneke Maandag, tel. 06 23 38 60 20
Zij zal met u bespreken hoe het een en ander geregeld kan worden.

 

Bestelde boeken kunnen worden gehaald en/of gebracht naar de Superrr.

Via ehze@herbergier.nl of (0575) 431 169