Agenda

Voor meer informatie klik op het agenda item

Aktiviteitenkalender 2019

Sinds donderdag 22 november is Circulus-Berkel iedere twee weken op donderdag met een vaste onderhoudsploeg aan het werk in Almen. Om het contact met inwoners laagdrempelig te houden en de lijntjes kort, is ploegleider Hans Enderink op die dagen van 9.30 tot 10.30 uur aanwezig in Ons Huis. Heeft u vragen, opmerkingen, wensen of tips ten aanzien van het beheer en onderhoud van de buitenruimte, spreek hem daarvoor dan gerust aan!

Koningsnacht in Almen
Na het succes van de eerste editie in 2018 organiseren we samen met onze jeugdcommissie opnieuw “Koningsnacht Almen” op vrijdagavond 26 april.
Het beloofd een gezellige Almense avond en nacht te worden met een top band Curls on Fire op het podium in de grote zaal van “Ons Huis”.
 
De aanvang van deze avond is 21:00 uur en sluit af met een ludieke verkiezing van het "Almens Koningspaar".

Programma Koningsdag Almen zaterdag 27 april
Om 09.00 uur 's morgens zal de vrijwillige brandweer de kerkklokken luiden en om 11.30 uur begint het programma met een aubade met zang van de Almense schooljeugd, begeleid door Muziekvereniging Juliana.
We hebben er voor gekozen om de aubade op het schoolplein te laten plaatsvinden en niet meer bij De Linde aan de Whemerweg.
Samen met de Julianaschool zijn de kinderen al liedjes aan het instuderen. De kinderen worden verzocht om een bloem met een lange steel mee te nemen, zodat we samen een mooi boeket kunnen maken.
 
Na de aubade gaan er geen ballonnen het luchtruim in, maar is er een spel waar alle kinderen aan mee kunnen doen; Ren je… Rot!
 
Vanaf 12.00 uur is de brandweerkazerne geopend en ingericht als (gedeeltelijk overdekt) terras, waar men terecht kan voor een kop koffie en een hapje en een drankje en gezellig samenzijn. Tevens is er weer een springkussen voor de kleinere kinderen.
 
Rond dit tijdstip gaat tevens de Oranjemarkt open. Er zullen zich diverse verenigingen, instellingen en particulieren presenteren d.m.v. een spel of verkoop van goederen. Wilt u een kraampje op de Oranjemarkt dan kunt u zich opgeven bij Wilco Pelgrum via email: info@oranjeverenigingalmen.nl. Het vrolijke gezelschap “De Binnenweggers” zal het programma muzikaal opluisteren.
 
Voor alle kinderen van de basisschool zijn er vanaf 12.00 uur hartstikke leuke spelletjes georganiseerd rond het schoolplein. De kinderen tot vier jaar kunnen dan in alle rust terecht op het luchtkussen (tot ca. 13.30 uur).
 
Tussen 12.00 en 14.00 uur kan men zich ook inschrijven voor de fietstocht.
 
Ieder kind kan vanaf 13.30 uur een eigen plekje inrichten en overtollig speelgoed, boeken of andere spullen te koop aanbieden op de Kleedjesmarkt.
Er is zelfs livemuziek aanwezig:  Het Duo Denise & Evert zorgt voor gezellige muziek maakt er een feestje van!
 
U bent allen van harte welkom tijdens onze activiteiten en wensen u een hele gezellige Koningsdag!
 
Met vriendelijke groet,
namens het bestuur van Oranjevereniging "Ons Vorstenhuis"
Bart Ruiterkamp, secretaris

Lenteconcert in Almen

Op zondagmiddag 28 april 2019 speelt het Amstelstrijkers Ensemble een aantrekkelijk voorjaarsprogramma in de Hervormde Kerk in Almen. Onder leiding van dirigent Marien van Staalen, speelt het strijkorkest een gevarieerd programma van oude en (gloed)nieuwe werken. Solist is de lyrische sopraan Hester Hentzepeter. Zij bezingt in een cyclus van zeven liederen van verschillende componisten, onder wie Strauss en Mahler, de liefde tussen moeder en kind.

Het concert wordt geopend met de vitale Simple Symphony van Benjamin Britten en afgesloten met de neo-romantische Suite for String Orchestra van zijn leermeester Frank Bridge. Het spannendste onderdeel is misschien wel de wereldpremière van ‘Waves’, een meditatieve compositie van de hedendaagse Nederlandse componist en oud-rock-gitarist Jacob ter Veldhuis.

Het concert begint om 15:00 uur in de Hervormde Kerk, Dorpsstraat 36, Almen. Toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage in de kosten kan gedeponeerd worden in de vioolkist bij de uitgang.

Het Amstelstrijkers Ensemble heeft zijn wortels in Amsterdam waar het in 1986 werd opgericht. Het telt zo’n dertig enthousiaste, ervaren musici en werkt met verschillende dirigenten, onder wie Jacob Slagter, Kees Olthuis en Ivo Meinen. Tweemaal per jaar brengt het ensemble een nieuw programma dat behalve in Amsterdam ook elders in het land wordt uitgevoerd. Voor meer informatie kijk op www.amstelstrijkers.nl

Dodenherdenking De Dodenherdenking op 4 mei zal ook dit jaar weer plaats vinden bij het oorlogsmonument op de Algemene Begraafplaats Almen – Harfsen, met o.a. medewerking van muziekvereniging Juliana. Belangstellenden die deze plechtigheid willen bijwonen worden verzocht om uiterlijk 19.45 uur aanwezig te zijn bij het toegangshek van de begraafplaats.

De geldende voorschriften rondom de twee minuten stilte en het vlaggen zijn als volgt: Van 20.00 uur tot 20.02 zijn we twee minuten stil om de oorlogsslachtoffers te gedenken en vanaf 18.00 uur tot zonsondergang (circa 21.15 uur) hangt de Nederlandse vlag halfstok, zonder wimpel.

Mirrewinter the movie
D-day 6 juni 1944 zetten de geallieerden de bevrijding van Europa in. Nazi Duitsland werd uiteindelijk verslagen. De geallieerden betaalden een hoge prijs voor onze vrijheid. Markelo en omgeving werd door de Canadezen bevrijd. Zij zijn onder meer de inspiratie geweest voor het schrijven en verfilmen van het boek van Gert-Jan Oplaat, ‘Mirrewinter op het platteland’. Een film opgedragen aan hen die offers hebben gebracht opdat wij in vrijheid kunnen leven.


Mirrewinter the movie is ‘De oorlogsfilm van het Oosten’. Een streekproductie met daarin een voor ons bekende: Jitske de Haan. 5 mei in De Nieuwe Aanleg, aanvang 15.00 uur € 7,50 entree

door Gerda Marsman

Sinds donderdag 22 november is Circulus-Berkel iedere twee weken op donderdag met een vaste onderhoudsploeg aan het werk in Almen. Om het contact met inwoners laagdrempelig te houden en de lijntjes kort, is ploegleider Hans Enderink op die dagen van 9.30 tot 10.30 uur aanwezig in Ons Huis. Heeft u vragen, opmerkingen, wensen of tips ten aanzien van het beheer en onderhoud van de buitenruimte, spreek hem daarvoor dan gerust aan!

In mei is in het Kamertheater in Almen de voorstelling 'De Marskramers'.

11 mei om 20:15 uur. Theater open half uur voor aanvang.
Entree: €17,50 (incl. drankje)
Reserveren is noodzakelijk
Tel.: 0575-760030
Mail: info@kamertheater.nl
Website: https://www.kamertheater.nl/tickets-reserveren/

Een bijzondere avond grotendeels gewijd aan oud en nieuw ‘Almens erfgoed’. “De Marskramers” is een vertelling op rijm en muziek. Dit gedicht van 20 kantjes is geschreven door Jules Bedner naar aanleiding van het Achterhoekse sprookje met dezelfde titel en met als decor het dorp Almen. Zijn kleinzoon Ilan componeerde er de muziek bij.

“...Toen nu de dag ten einde liep,
Een uil zijn nachtsignalen riep
En over de verlaten velden
Een kerkklok negen uren telde,
Zagen zij in de avondlucht
De omtrek van een klokkentoren.
En daken van een klein gehucht,
Dat schuil ging onder hoge bomen.
“Kijk... Almen...” zei Dries met een zucht.”

De besloten première was een succes! Deze avond staan er maar liefst zes mensen op het toneel: pianist/ componist, Ilan Bedner, Het Parsival Kwartet en theatermaker Manja Bedner. Het Parsival Kwartet bestaat uit jong talent van het conservatorium in Utrecht.

Voor de pauze brengt Manja Bedner het beroemde gedicht ‘De Hoofdige Boer' van A.C.W. Staring en speelt het Parsival Kwartet van Haydn: Strijkkwartet nr. 4 op. 20.

 

Zaterdag 11 mei 2019 is onze Jubileumdag en tevens het Maestroconcert.

Op zaterdagavond 11 mei organiseren wij een avondvullend Maestroconcert in de Almense kerk. Bekend van televisie gaan in Almen drie lokale “BN-ers” hun kunsten laten zien. Op deze avond zullen namelijk Margreet Broer, Mark Diepenveen en Pien Pon strijden om de titel: “Dirigent van Almen”. Zij zijn al druk aan het oefenen op hun slag o.l.v. Henk Muileman en we zijn dan ook zeer benieuwd hoe zij het er vanaf zullen brengen met de lastige maar mooie muziekstukken Bolero, Nimrod en het Zwanenmeer.
Naast deze nummers dirigeren zij allen dezelfde mars zodat u een goede indruk krijgt van hun dirigeerkwaliteiten. Een driekoppige jury, bestaande uit Joris Udo de Haes, Marike Rispens en Gilian Schmidt, zal aan het eind van de avond de uiteindelijke winnaar bekend maken.
Uiteraard zal het orkest zelf ook enkele nummers ten gehore brengen o.l.v. onze eigen dirigent Gilian Schmidt. Het geheel zal aan elkaar gesproken worden door Taco Houkema.

Omdat wij veel belangstelling verwachten voor dit concert vragen wij u om van te voren een kaartje te kopen. De kaarten kosten € 5.- ; dat is inclusief 2 consumpties die in de pauze of na afloop van het concert in Ons Huis gebruikt kunnen worden. De kaartverkoop zal op vrijdagavond 19 april in de foyer van Ons Huis gaan plaatsvinden tussen 19.00 uur en 20.00 uur. Mochten er na de verkoop nog zitplaatsen over zijn dan kunnen deze via de Jubileumsite worden besteld (https://110jaar.juliana-almen.nl).

Oud papier, blauwe containerBeste Almenaren,

Zaterdag 9 maart a.s. zal uw blauwe container met oud papier weer worden geleegd door Circulus- Berkel en muziekvereniging Juliana op de route die is afgesproken: het dorp, de Ehzerallee en de Scheggertdijk, en ook de Asselerweg, Azinkdijk en (oude) Kapelweg. Twee groepjes van 2 vrijwilligers zullen vanaf 8.00 uur helpen uw blauwe container te legen.

Wij vragen u de blauwe container voor 7.45 uur ’s ochtends aan de weg te plaatsen met het handvat naar de weg toe! Wel graag op dezelfde plek als de oranje container, zoals u gewend bent. Tevens willen wij u vragen geen los papier of karton bij de container te zetten. Wij mogen namelijk geen los materiaal in de vuilniswagen gooien en zullen al het losse spul moeten laten liggen.

Voor meer informatie of vragen; kijk op de site van de gemeente Lochem of Circulus Berkel of neem contact op met een bestuurslid van Juliana. (zie www.juliana-almen.nl)

Gerrie Brinkman
e-mail: secretariaat@juliana-almen.nl
website: www.juliana-almen.nl

Almense Avondvierdaagse


We lopen dit jaar een aantal weken later dan u gewend was. Dit heeft te maken met onze jubilerende muziekvereniging Juliana. Een intocht zonder begeleiding van Juliana is geen echte intocht, dus we hebben met alle plezier de avondvierdaagse een maandje verschoven. Juliana, alvast weer bedankt!


Onze Almense Avondvierdaagse is geschikt voor jong en oud en van kinderwagen tot rollator. Kortom: iedereen die van wandelen en gezelligheid houdt, kan meedoen! Het is een echt gezellig dorps familie-uitje. We lopen met zijn allen door en om ons prachtige Almen. Zeker in deze tijd van het jaar waarin alles weer gaat bloeien en groeien, kunnen we extra genieten van al het moois dat Almen te bieden heeft. Misschien komt u wel op paden en wegen waar u nog nooit geweest bent.


De vierdaagse wordt georganiseerd van maandag 13 mei tot en met donderdag 16 mei. Start en finish is dit jaar vanaf het voetbalveld. De laatste avond, 16 mei, is er een feestelijke intocht onder begeleiding van Muziekvereniging Juliana om 19:30 uur vanaf het schoolplein via ‘Allee Rosé’ (Dorpsstraat) terug naar het voetbalveld.


Voor meer informatie kunt u terecht bij Wendy Ruiterkamp (0575) 43 36 85, maar ook per mail 4daagsealmen@gmail.com kunt u uw vragen kwijt.

Sinds donderdag 22 november is Circulus-Berkel iedere twee weken op donderdag met een vaste onderhoudsploeg aan het werk in Almen. Om het contact met inwoners laagdrempelig te houden en de lijntjes kort, is ploegleider Hans Enderink op die dagen van 9.30 tot 10.30 uur aanwezig in Ons Huis. Heeft u vragen, opmerkingen, wensen of tips ten aanzien van het beheer en onderhoud van de buitenruimte, spreek hem daarvoor dan gerust aan!

Sinds donderdag 22 november is Circulus-Berkel iedere twee weken op donderdag met een vaste onderhoudsploeg aan het werk in Almen. Om het contact met inwoners laagdrempelig te houden en de lijntjes kort, is ploegleider Hans Enderink op die dagen van 9.30 tot 10.30 uur aanwezig in Ons Huis. Heeft u vragen, opmerkingen, wensen of tips ten aanzien van het beheer en onderhoud van de buitenruimte, spreek hem daarvoor dan gerust aan!

Oud papier, blauwe containerBeste Almenaren,

Zaterdag 9 maart a.s. zal uw blauwe container met oud papier weer worden geleegd door Circulus- Berkel en muziekvereniging Juliana op de route die is afgesproken: het dorp, de Ehzerallee en de Scheggertdijk, en ook de Asselerweg, Azinkdijk en (oude) Kapelweg. Twee groepjes van 2 vrijwilligers zullen vanaf 8.00 uur helpen uw blauwe container te legen.

Wij vragen u de blauwe container voor 7.45 uur ’s ochtends aan de weg te plaatsen met het handvat naar de weg toe! Wel graag op dezelfde plek als de oranje container, zoals u gewend bent. Tevens willen wij u vragen geen los papier of karton bij de container te zetten. Wij mogen namelijk geen los materiaal in de vuilniswagen gooien en zullen al het losse spul moeten laten liggen.

Voor meer informatie of vragen; kijk op de site van de gemeente Lochem of Circulus Berkel of neem contact op met een bestuurslid van Juliana. (zie www.juliana-almen.nl)

Gerrie Brinkman
e-mail: secretariaat@juliana-almen.nl
website: www.juliana-almen.nl

“Kleintje Almens Feest”


Oranjevereniging “Ons Vorstenhuis” zal op donderdag 13 juni weer de jaarlijkse seniorenmiddag het “Kleintje Almens Feest” organiseren.


Het programma van vorig jaar is zo goed in de smaak gevallen dat wij hebben besloten hier dit jaar een gevolg aan te geven. Het is ons gelukt een leuk programma samen te stellen. Deze middag is ook voor de jongere senioren onder ons zeker de moeite waard om eens mee te maken. Wij hebben gemerkt dat de deelname wat terugloopt en daarom vragen wij u, neem vooral uw vrienden, kennissen en familie mee om samen het begin van het Almens Feest te starten. Wij hebben voor u geboekt het duo “Een en Ander” en zij zullen met cabaret, muziek en zang een sfeervolle en aangename middag verzorgen. Dit veelzijdige duo heeft een repertoire van achtergrondmuziek, van receptie tot feestmuziek met herkenbare liedjes. De feestvreugde wordt verhoogd door het gebruik van diverse instrumenten, gitaar, mondharmonica, klarinet en trompet. Al met al een heel herkenbaar programma met een hoog meezing gehalte.
Tevens zal het de inwendige mens aan niets ontbreken. Wij zorgen voor voldoende hapjes en drankjes, zoals u inmiddels van ons gewend bent. U heeft tussen het programma door de gelegenheid om gezellig bij te praten met uw dorpsgenoten.


Het “Kleintje Almens Feest” begint in de middag, de exacte tijden en de toegangsprijs zijn op dit moment nog niet bekend. Verdere informatie en waar u zich kunt opgeven zullen wij eind mei kenbaar maken in De Gids.

Programma Almens feest:

http://oranjeverenigingalmen.nl/?page_id=71

 

Almen’s Got Talent!

Op een bruiloft van één van Almens lokale talenten ontstond spontaan een plan om weer eens iets voor én door Almenaren op de planken te zetten tijdens het Almens Feest. Onder de noemer Almen’s Got Talent kunnen de grootste talenten op vrijdag 14 juni 2019 om 20:00 uur hun kunsten ten toon spreiden. Het mag van alles zijn, een sketch, zang, dans, stand-up-comedy, een goochel act, live muziek, playback, als jij of je groep er maar in uitblinkt en er zin in hebben! De act mag zo’n 3 tot maximaal 10 minuten duren. Er zijn ongeveer 10 plaatsen beschikbaar, afhankelijk van de duur van de opgegeven acts. Dus wees er snel bij want ‘vol is vol’. Er wordt een mooi podium opgezet met professioneel geluid en licht door Black Night uit Laren.

Geef je op door een email te sturen met een goeie omschrijving van de act, hoeveel personen, eventuele wensen voor het geluid/muziek (microfoon, instrumenten, versterking) of podium, aan: almensgottalent@gmail.com.

Voor vragen jun je natuurlijk ook altijd even mailen op dit adres. We wachten vol spanning af en hopen er een fantastische avond van te maken voor, en door, jong en oud!

Sinds donderdag 22 november is Circulus-Berkel iedere twee weken op donderdag met een vaste onderhoudsploeg aan het werk in Almen. Om het contact met inwoners laagdrempelig te houden en de lijntjes kort, is ploegleider Hans Enderink op die dagen van 9.30 tot 10.30 uur aanwezig in Ons Huis. Heeft u vragen, opmerkingen, wensen of tips ten aanzien van het beheer en onderhoud van de buitenruimte, spreek hem daarvoor dan gerust aan!

Sinds donderdag 22 november is Circulus-Berkel iedere twee weken op donderdag met een vaste onderhoudsploeg aan het werk in Almen. Om het contact met inwoners laagdrempelig te houden en de lijntjes kort, is ploegleider Hans Enderink op die dagen van 9.30 tot 10.30 uur aanwezig in Ons Huis. Heeft u vragen, opmerkingen, wensen of tips ten aanzien van het beheer en onderhoud van de buitenruimte, spreek hem daarvoor dan gerust aan!

Zondag 7 juli 2019: ‘Spetterend Juliana’.

Een zomerse gezellige activiteitenmiddag aan de Berkel bij het zwembad met de Berkelmarathon, een markt met hapjes, drankjes en presentaties en met name voor de jeugd allerlei wateractiviteiten. De middag wordt afgesloten met een Open Luchtig Concert.

Sinds donderdag 22 november is Circulus-Berkel iedere twee weken op donderdag met een vaste onderhoudsploeg aan het werk in Almen. Om het contact met inwoners laagdrempelig te houden en de lijntjes kort, is ploegleider Hans Enderink op die dagen van 9.30 tot 10.30 uur aanwezig in Ons Huis. Heeft u vragen, opmerkingen, wensen of tips ten aanzien van het beheer en onderhoud van de buitenruimte, spreek hem daarvoor dan gerust aan!

Sinds donderdag 22 november is Circulus-Berkel iedere twee weken op donderdag met een vaste onderhoudsploeg aan het werk in Almen. Om het contact met inwoners laagdrempelig te houden en de lijntjes kort, is ploegleider Hans Enderink op die dagen van 9.30 tot 10.30 uur aanwezig in Ons Huis. Heeft u vragen, opmerkingen, wensen of tips ten aanzien van het beheer en onderhoud van de buitenruimte, spreek hem daarvoor dan gerust aan!

Sinds donderdag 22 november is Circulus-Berkel iedere twee weken op donderdag met een vaste onderhoudsploeg aan het werk in Almen. Om het contact met inwoners laagdrempelig te houden en de lijntjes kort, is ploegleider Hans Enderink op die dagen van 9.30 tot 10.30 uur aanwezig in Ons Huis. Heeft u vragen, opmerkingen, wensen of tips ten aanzien van het beheer en onderhoud van de buitenruimte, spreek hem daarvoor dan gerust aan!

Sinds donderdag 22 november is Circulus-Berkel iedere twee weken op donderdag met een vaste onderhoudsploeg aan het werk in Almen. Om het contact met inwoners laagdrempelig te houden en de lijntjes kort, is ploegleider Hans Enderink op die dagen van 9.30 tot 10.30 uur aanwezig in Ons Huis. Heeft u vragen, opmerkingen, wensen of tips ten aanzien van het beheer en onderhoud van de buitenruimte, spreek hem daarvoor dan gerust aan!

Sinds donderdag 22 november is Circulus-Berkel iedere twee weken op donderdag met een vaste onderhoudsploeg aan het werk in Almen. Om het contact met inwoners laagdrempelig te houden en de lijntjes kort, is ploegleider Hans Enderink op die dagen van 9.30 tot 10.30 uur aanwezig in Ons Huis. Heeft u vragen, opmerkingen, wensen of tips ten aanzien van het beheer en onderhoud van de buitenruimte, spreek hem daarvoor dan gerust aan!

Op de donderdagen 12, 19 en 26 september 2019 zijn er Openbare repetities van het orkest. Indien mogelijk, qua weersomstandigheden, op het dorpsplein, anders wordt uitgeweken naar een andere locatie. Voor deze repetities worden oud-leden en andere belangstellenden uitgenodigd om nog eens mee te repeteren. Genieten van samen muziek maken.

Op de donderdagen 12, 19 en 26 september 2019 zijn er Openbare repetities van het orkest. Indien mogelijk, qua weersomstandigheden, op het dorpsplein, anders wordt uitgeweken naar een andere locatie. Voor deze repetities worden oud-leden en andere belangstellenden uitgenodigd om nog eens mee te repeteren. Genieten van samen muziek maken.

Sinds donderdag 22 november is Circulus-Berkel iedere twee weken op donderdag met een vaste onderhoudsploeg aan het werk in Almen. Om het contact met inwoners laagdrempelig te houden en de lijntjes kort, is ploegleider Hans Enderink op die dagen van 9.30 tot 10.30 uur aanwezig in Ons Huis. Heeft u vragen, opmerkingen, wensen of tips ten aanzien van het beheer en onderhoud van de buitenruimte, spreek hem daarvoor dan gerust aan!

Op de donderdagen 12, 19 en 26 september 2019 zijn er Openbare repetities van het orkest. Indien mogelijk, qua weersomstandigheden, op het dorpsplein, anders wordt uitgeweken naar een andere locatie. Voor deze repetities worden oud-leden en andere belangstellenden uitgenodigd om nog eens mee te repeteren. Genieten van samen muziek maken.

Sinds donderdag 22 november is Circulus-Berkel iedere twee weken op donderdag met een vaste onderhoudsploeg aan het werk in Almen. Om het contact met inwoners laagdrempelig te houden en de lijntjes kort, is ploegleider Hans Enderink op die dagen van 9.30 tot 10.30 uur aanwezig in Ons Huis. Heeft u vragen, opmerkingen, wensen of tips ten aanzien van het beheer en onderhoud van de buitenruimte, spreek hem daarvoor dan gerust aan!

Op zaterdag 12 oktober 2019 organiseren we een Diner ‘Frappant’. Dit wordt een avond met een afwisseling van muziekensembles en eten voor en door Julianaleden en genodigden.

Sinds donderdag 22 november is Circulus-Berkel iedere twee weken op donderdag met een vaste onderhoudsploeg aan het werk in Almen. Om het contact met inwoners laagdrempelig te houden en de lijntjes kort, is ploegleider Hans Enderink op die dagen van 9.30 tot 10.30 uur aanwezig in Ons Huis. Heeft u vragen, opmerkingen, wensen of tips ten aanzien van het beheer en onderhoud van de buitenruimte, spreek hem daarvoor dan gerust aan!

Sinds donderdag 22 november is Circulus-Berkel iedere twee weken op donderdag met een vaste onderhoudsploeg aan het werk in Almen. Om het contact met inwoners laagdrempelig te houden en de lijntjes kort, is ploegleider Hans Enderink op die dagen van 9.30 tot 10.30 uur aanwezig in Ons Huis. Heeft u vragen, opmerkingen, wensen of tips ten aanzien van het beheer en onderhoud van de buitenruimte, spreek hem daarvoor dan gerust aan!

Sinds donderdag 22 november is Circulus-Berkel iedere twee weken op donderdag met een vaste onderhoudsploeg aan het werk in Almen. Om het contact met inwoners laagdrempelig te houden en de lijntjes kort, is ploegleider Hans Enderink op die dagen van 9.30 tot 10.30 uur aanwezig in Ons Huis. Heeft u vragen, opmerkingen, wensen of tips ten aanzien van het beheer en onderhoud van de buitenruimte, spreek hem daarvoor dan gerust aan!

Op zondag 24 november 2019 geven we een Concert met Zangvereniging Vocaal. Een gezamenlijk middagconcert van de twee jubilerende verenigingen in de Almense kerk. Dit concert wordt nog nader uitgewerkt samen met Vocaal.

Sinds donderdag 22 november is Circulus-Berkel iedere twee weken op donderdag met een vaste onderhoudsploeg aan het werk in Almen. Om het contact met inwoners laagdrempelig te houden en de lijntjes kort, is ploegleider Hans Enderink op die dagen van 9.30 tot 10.30 uur aanwezig in Ons Huis. Heeft u vragen, opmerkingen, wensen of tips ten aanzien van het beheer en onderhoud van de buitenruimte, spreek hem daarvoor dan gerust aan!

Sinds donderdag 22 november is Circulus-Berkel iedere twee weken op donderdag met een vaste onderhoudsploeg aan het werk in Almen. Om het contact met inwoners laagdrempelig te houden en de lijntjes kort, is ploegleider Hans Enderink op die dagen van 9.30 tot 10.30 uur aanwezig in Ons Huis. Heeft u vragen, opmerkingen, wensen of tips ten aanzien van het beheer en onderhoud van de buitenruimte, spreek hem daarvoor dan gerust aan!

Op dinsdagavond 24 december 2019 spelen we tijdens de Kerstnachtdienst, waarbij alle dorpsgenoten (en mensen van daarbuiten) van harte welkom zijn.

Algemeen

Zorg en Welzijn Almen

Wekelijks wordt, onder verantwoordelijkheid van de Vereniging Zorg en Welzijn Almen, een inloopochtend voor ouderen georganiseerd. Dit is elke woensdag van 10.00 uur tot 12.00 uur in Dorpshuis Ons Huis. Op de inloopochtend is iedereen welkom ongeacht of men lid is of niet.

Iedere tweede woensdagochtend van de maand kan men tijdens de inloopochtend ook kleine reparaties laten uitvoeren door de vrijwilligers van het Repaircafé.

Iedere laatste woensdagochtend van de maand wordt de inloopochtend afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. Het is ook mogelijk om alleen bij de maaltijd aan te schuiven.

Wilt u graag komen en hebt u geen vervoer naar het dorpshuis, dan kunt u bellen met Anneke Maandag, tel. 06 23 38 60 20
Zij zal met u bespreken hoe het een en ander geregeld kan worden.

 

Bestelde boeken kunnen worden gehaald en/of gebracht naar de Superrr.

Via ehze@herbergier.nl of (0575) 431 169