Almens nieuws

Kijk ook eens in de Agenda

Almens nieuws

STEUN HET ALMENS B’OMMETJE!             

In Almen wordt veelvuldig gebruik gemaakt van het Almens Ommetje, de wandelroute die grotendeels langs de meanderende Berkel voert. Helaas kunnen gebruikers van een rolstoel tot op heden niet genieten van het natuurschoon rondom Almen, omdat deze route voor hen niet/slecht begaanbaar is.

Daar hopen we nu verandering in te brengen. We hebben namelijk een aanvraag ingediend bij de ‘Kom in Actie’-actie van het ANWB Fonds voor een speciale bredebandenrolstoel met elektrische ondersteuning en aanpassingen voor alle toegangshekken en bebording, zodat ook rolstoelers toegang krijgen tot de wandelroute.

Het Almens Ommetje is daarbij omgedoopt tot het Almens B’Ommetje met Brede Banden langs de Berkel.

In iedere provincie geeft het ANWB Fonds € 10.000 weg aan een maatschappelijk project op het gebied van (duurzame) mobiliteit, verkeersveiligheid en ‘iedereen eropuit’. En het Almens B’Ommetje is hiervoor genomineerd! Tussen 13 augustus en 30 september kan iedereen stemmen op ons initiatief via anwb.nl/stem. Hoe meer stemmen, hoe meer kans!  Stemt u ook mee voor de Brede Banden langs de Berkel?

Chris Klein Nengerman en Jan Menkhorst hebben oude filmopnames uit Almen naar het Gelders Archief in Arnhem gebracht. De meeste films zijn eind jaren zestig door Cornelis Schortemeijer gemaakt. Hij woonde aan de Bakkersteeg. De films zijn intussen gedigitaliseerd en voor iedereen te zien via:

Gelders archief - Almen.