Almens nieuws

Kijk ook eens in de Agenda

Almens nieuws

Zwembad De Boskoele opent a.s. donderdag 19 en vrijdag 20 april van 12.00-18.00 uur haar deuren. Nu de zomer even haar gezicht laat zien, is het tijd om voor te proeven. Iedereen is welkom om tegen het reguliere tarief te komen zwemmen. Officieel gaat het zwembad open op 5 mei.

Zwembad De Boskoele even open
Op donderdag 19 en vrijdag 20 april kunt u een voorproefje op de zomer nemen in zwembad De Boskoele aan de Lindeboomweg 6 in Gorssel. “De weersvoorspellingen zijn zo goed dat we besloten hebben het zwembad twee middagen open te stellen”, meldt bedrijfsleider Jorrit Erps. Er is heel hard gewerkt de afgelopen dagen en de zonnecollectoren doen het prima. Als het zo doorzet, wordt er een watertemperatuur verwacht van circa 23˚C. Warm genoeg om comfortabel te kunnen zwemmen en spelen. Dit geldt overigens alleen voor De Boskoele in Gorssel. Zwembad De Berkel in Almen gaat later open.

Zwemabonnementen
De zwemabonnementen liggen vanaf donderdag 12.00 uur klaar op het zwembad. U kunt het abonnement meteen gebruiken. Dit geldt ook voor degene die in Almen hun abonnement hebben besteld. Met datzelfde abonnement kun je ook in De Boskoele zwemmen. Voor degene die nog geen abonnement besteld heeft, is er de mogelijkheid dit via de websites te doen of donderdag of vrijdag op het zwembad zelf. Neem daarvoor het ingevulde aanvraagformulier, te downloaden van de websites van beide zwembaden, en pasfoto mee naar het zwembad. De aanvraag geeft u ook toegang tot het zwembad. Op het zwembad zelf zijn de aanvraagformulieren ook verkrijgbaar.

Officiële opening op 5 mei
Vervolgens gaan zowel zwembad De Boskoele als De Berkel open op 5 mei. Dit heeft te maken met het weer. Helaas wordt het na de zomerse dagen van deze week, weer een stuk kouder. Dan koelt het water ook weer flink af en wordt het kostbaar om het zwemwater op temperatuur te houden. Niet alleen de kosten zijn bepalend hierin. Het is ook niet heel duurzaam om voor relatief weinig zwemmers zo veel gas bij te stoken. Het weer bepaalt dus wanneer de zwembaden open gaan. Maar voor nu is het even zomer en gaan we genieten. Kom dus voorproeven in De Boskoele!

Nieuws van zwembad De Berkel

Het weer bepaalt de start van het nieuwe seizoen. Is het al mooi weer half april dan gaan we snel open, is het nog koud dan openen we in mei. Houd onze facebookpagina en website dus goed in de gaten.

Abonnementen

Maak het uzelf gemakkelijk en neem een zwemabonnement. Daarmee steunt u het zwembad en met 13x zwemmen heeft u het abonnement al terugverdiend! Voor ouders met minimaal twee kinderen met abonnement, is er een combi-abonnement. U betaalt als ouders in de voorverkoop dan niet 2x €65,00 (€130,00), maar 1x €105,00. Vraag uw abonnement vandaag nog aan, want voor 23 april 2018 ontvangt u een aantrekkelijke voorverkoopkorting!

  Voorverkoop Kassa
Jeugdabonnement (geboren na 1-5-2001) € 40,00 € 50,00
Volwassenenabonnement € 65,00 € 75,00
Combi-abonnement € 105,00 € 115,00


Abonnement aanvragen?

Dat kan ook heel eenvoudig online! Ga naar www.zwembaddeberkel.nl en vraag vanaf 1 april uw zwemabonnement aan. Op onze website vindt u meer informatie over het zwembad en de abonnementen.

Zwemlessen

Het is van groot belang dat kinderen goed kunnen zwemmen, in zwembadtermen zwemveilig zijn. Zwembad De Berkel volgt het zwem ABC en biedt NRZ-erkende lessen en diploma’s om uw kind snel en vakkundig zwemveilig te maken. Bij ons zijn géén wachtlijsten. Ieder jaar lukt het veel kinderen om tijdens de vier maanden dat het zwembad geopend is, het A-diploma te halen! In overleg is zwemles op maat of bijles mogelijk. De lessen starten vanaf dinsdag 15 mei. U heeft keuze uit de volgende zwemlespakketten (prijzen zijn exclusief de aanschaf van een verplicht jeugdabonnement):

 • Diploma A (€ 250,00)
  We lessen vier keer per week, waarbij uw kind veel individuele aandacht krijgt. De lestijden zijn: maandagmiddag 16.30 – 17.00 uur, dinsdagochtend 7.45 – 8.15 uur, woensdagmiddag 16.30 – 17.00 uur, zaterdagochtend 9.15 – 9.45 uur.
 • Diploma B (€132,50) en diploma C (€ 132,50)
  Voor diploma B en C les je twee keer per week. Met deze diploma’s op zak kun je langer en verder zwemmen. Daarnaast wordt de behendigheid in en onder water nóg groter. Voor het B- en C-diploma wordt gelest op maandagmiddag en woensdagmiddag van 17.30 tot 18.00 uur.
 • Speciale zwemvaardigheden (€ 66,00)

Voor de echte waterratten die na hun B- en C-diploma nog veel meer willen leren in het water, is er het diploma survivalzwemmen 1, 2 en 3. Deze lessen worden op woensdagavond gegeven van 18.15 tot 18.45 uur. Deze lessen gaan alleen door bij minimaal 4 aanmeldingen.

Aanmelden zwemles? Stuur een mail naar zwembad@zwembaddeberkel.nl

Activiteiten

In zwembad De Berkel worden regelmatig activiteiten georganiseerd, zoals jaarlijks het dauwzwemmen op 10 mei en de Berkelmarathon (op zondag 26 augustus). Populair zijn ook het aquajoggen en het trimzwemmen. Deze lessen worden op maandagavond gegeven. Aquajoggen is van 18.15 tot 19.00 uur en trim/triatlonzwemmen is aansluitend van 19.00 tot 19.45 uur.

Kids Bootcamp op woensdag!

Nieuw dit seizoen is Kids Bootcamp bij het zwembad! Alle oneven weken op woensdag van 13.30 uur tot 14.30 uur! Kinderen van alle leeftijden kunnen deelnemen. Plezier en bewegen staat centraal. Afwisselend op het grasveld en in het zwembad, afhankelijk van het weer. Je wordt uitgedaagd met actie, snelheid veel verschillende oefeningen onder enthousiaste begeleiding van een echte Kids Bootcamp trainster! Vooraf aanmelden is niet nodig. Durf jij mee te doen?!

Kijk voor meer informatie hierover op de website of volg ons op facebook.

Recreatie op en rond de Berkel

 • Drie splinternieuwe trekkershutten met uitzicht op de meanderende Berkel.
 • Er zijn1-, 2-, 3- en 4-persoons kano’s om op de Berkel te kanoën.
 • Ook zijn er twee waterfietsen en vijf SUP boards (rechtop staande peddelen).
 • De Berkelzomp vaart iedere middag om 14.00 uur vanaf de steiger naast het zwembad maar kan ook voor privévaarten worden geboekt. Te reserveren bij de kiosk op het zwembad.
 • Langs het zwembad lopen prachtige wandel- en fietsroutes die u door het Berkeldal leiden.

Wist U dat…

 • het zwembad ook actief is op facebook via www.facebook.com/deBerkel en u zich kunt aanmelden voor de nieuwsbrief?
 • dat het zwemwater verwarmd wordt door zonnecollectoren gefinancierd door mensen die het zwembad een warm hart toedragen?
 • iedere avond de bassins worden afgedekt met isolatiedekens waardoor het water lekker warm blijft?
 • er gratis wifi is op het terras?
 • wij schoolzwemmen aanbieden aan de kinderen van de Julianaschool?
 • het zwembad weer een beroep kan doen op een grote groep enthousiaste en trouwe vrijwilligers?
 • de stichting meer dan 70(!) lokale sponsoren aan zich verbonden heeft en wij daar gigantisch blij mee zijn?
Openingstijden  
Maandag 12.00 – 20.00 uur
Dinsdag 07.00 – 20.00 uur
Woensdag 07.00 – 20.00 uur
Donderdag 07.00 – 20.00 uur
Vrijdag 07.00 – 18.00 uur
Zaterdag 10.00 – 18.00 uur
Zondag 10.00 – 18.00 uur

 

Prijzen  
Kinderen tot 2 jaar Gratis
Jeugd dagkaart (2 t/m 16 jaar) € 3,50
Volwassenen dagkaart € 5,00
Terraskaart € 3,00
10-badenkaart jeugd € 28,00
10-badenkaart volwassenen € 42,50
Zwemmen vanaf 17.00 uur jeugd € 2,00
Zwemmen vanaf 17.00 uur volwassenen € 3,00


Zwembad De Berkel
Berkelweg 7
7218 AS Almen
Telefoon 0575-431500
Email zwembad@zwembaddeberkel.nl
Website www.zwembaddeberkel.nl

Blijf op de hoogte! Houd de website en berichten via e-mail, Facebook en de nieuwsbrief in de gaten voor activiteiten, nieuwtjes en meer informatie.

Beste mensen,

Het kan je bijna niet ontgaan zijn, brandweer Almen is druk met het werven van nieuwe leden. Binnen de post hebben we de mogelijkheid om nieuwe mensen de kans te geven om een opleiding te starten, hier maken we graag gebruik van, zodat we ook in de toekomst onze post op sterkte kunnen houden!

Daarom ontmoeten we aanstaande donderdag 5 april graag mensen die geïnteresseerd zijn in het werk bij de brandweer!

Je bent welkom op de kazerne aan de Berkelweg in Almen, van 16.30u tot 21.00u staan wij klaar om van alles te laten zien, en een persoonlijk gesprek aan te gaan!

Graag tot ziens!!

Wervingscommissie brandweer Almen contact@brandweeralmen.nl

Voor het derde jaar op rij organiseren ik samen met mijn mede bewegingsagogie studenten het project CIOS in Frankrijk!

Wij, de studenten bieden families waarvan 1 of meerdere kinderen een stofwisselingsziekte hebben een vakantieweek aan die zij nooit zullen vergeten!
Wij bieden activiteiten aan voor de kinderen en nemen daarnaast ook de zorg over voor de zieke kinderen. 
Het gevolg is dat de kinderen een  week ervaren waarin zij het ziek zijn helemaal kunnen vergeten en de ouders optimaal tot rust kunnen komen.

Samen met alle andere studenten halen wij geld op om deze week te realiseren en de families alles te kunnen bieden.
Daarom hoop ik dat u mij zou willen sponsoren om mijn doelbedrag te behalen. 

Klik op de onderstaande link voor meer informatie over de week en op diezelfde site kunt u doneren aan dit goede doel!
https://nl.dreamordonate.com/dromen/cios-in-frankrijk-2018/

Of bekijk de documentaire over ons project.
https://www.youtube.com/watch?v=qmcCev5J9hk

Bij voorbaat dank!

Met vriendelijke groet,
Jasper Brokken
CIOS Arnhem bewegingsagogie

Beste mensen,

Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek ondersteunt al jaren verenigingen en stichtingen in haar omgeving. Via Hart voor de Achterhoek stellen zij in 2018 een bedrag van € 400.000,- ter beschikking aan lokale verenigingen en stichtingen die bij de Rabobank bankieren. Ook Almense verenigingen en stichtingen hebben voorgaande jaren met succes een beroep gedaan op de fondsen van de Rabobank.  Om te voorkomen dat er een concurrentieslag gaat plaatsvinden via de ADI heeft de VAB aangeboden het stemmen te coördineren. We brengen geen stemadvies uit maar willen zo objectief mogelijk een overzicht geven van de projecten die door Almense verenigingen en stichtingen zijn ingediend. Tot 1 mei 2018 kunnen verenigingen en stichtingen nog een project of actie indienen bij de Rabobank. Zij zijn hier door de Rabobank over geïnformeerd. Zodra alle projecten ingediend zijn, zullen wij dit via de ADI en de Almenak bekend maken.

Het stemmen geschiedt door de leden van de Rabobank Noord- en Oost Achterhoek.

Let op! Een klant van de Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek is niet per definitie lid.  Via de site van Rabobank Noord Oost Achterhoek actie Hart voor de Achterhoek kunt u lid worden. Klik op de button 'Lidmaatschap' en lees meer over het lidmaatschap. Alleen leden mogen meestemmen.

Iedereen die op 1 april 2018 lid is van Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek mag van 22 mei tot en met 6 juni 2018 stemmen op deelnemende verenigingen en stichtingen. Ieder lid krijgt vijf stemmen die hij/zij mag verdelen onder verenigingen en stichtingen die hij/zij een warm hart toedraagt. Er kunnen maximaal twee stemmen op één vereniging uitgebracht worden en alle vijf de stemmen moeten verdeeld worden. Vanuit de VAB pleiten we natuurlijk voor het verdelen van alle vijf stemmen over Almense verenigingen. Begin mei ontvangen alle leden van de bank een stemkaart met daarop een unieke stemcode die toegang geeft tot de online stemmodule.

Voor nu, ga na of u al lid bent van de Rabobank en of u ten behoeve van deze actie lid zou willen worden. Met uw stem kunt u de verenigingen en stichtingen een steuntje in de rug geven.

Met vriendelijke groet,

namens de VAB, Anja Harkink

Beste mensen,

De gemeente Lochem vraagt ons onderstaand persbericht te verspreiden om u nogmaals te informeren over de vraagbundeling voor Glasvezel in het buitengebied. Voorwaarde voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied is, dat 50% van de potentiële huishoudens zich hebben aangemeld. Dit percentage is nog niet gehaald!

Snel en goed internet buitengebied onmisbaar. Meld u aan!

Afgelopen jaar heeft de gemeente alles in het werk gesteld om de aanleg van glasvezel in het buitengebied te versnellen. Dit heeft geleid tot afspraken met twee aanbieders. De beide aanbieders zijn intussen gestart met de vraagbundeling en de campagne. U kunt u nu aanmelden!

Wethouder Bert Groot Wesseldijk: “Goed internet in het buitengebied is onmisbaar: Een bestandje uploaden voor werk of studie, een film kijken op Netflix, contact via een videoverbinding met een zorginstelling. Het moet allemaal gemakkelijk gaan om het platteland leefbaar te houden. U kunt zich bij twee verschillende aanbieders aanmelden voor een glasvezelverbinding. Ik zou zeggen: Zoek onze ambassadeurs op, als u vragen heeft en schrijf u nu in! Hoe meer aanmeldingen, hoe groter de kans dat het doorgaat.”

Welke aanbieders? De aanleg van telecomnetwerken zoals glasvezel is voorbehouden aan marktpartijen. In Lochem heeft zich de unieke situatie voorgedaan, dat twee partijen hebben aangegeven glasvezel in het buitengebied te willen aanleggen. Dit zijn Glasvezel Buitenaf en Digitale Stad Lochem. Meer informatie over het aanbod van de aanbieders is terug te vinden op www.glasvezelbuitenaf.nl en www.digitalestadlochem.nl. Bij Glasvezel Buitenaf kunt u inschrijven tot 26 april 2018 en bij Digitale Stad Lochem tot 28 april 2018.

Prijzen kunnen verschillen. De gemeente is bij wet verplicht om beide aanbieders op dezelfde wijze te ondersteunen. Dat betekent ook, dat de gemeente geen invloed heeft op de prijs van de aanbieders voor een glasvezelaansluiting of een abonnement. De consumentenprijs kan dus per aanbieder of per gemeente in de regio verschillend zijn.

Legestarief aanbieders aangepast. Voor de aanleg van een glasvezelaansluiting moeten in het buitengebied veel extra meters gegraven worden, terwijl het aantal aansluitingen beperkt is. Een glasvezelnetwerk in het buitengebied is dan ook kostbaar. Omdat de gemeente de aanleg van glasvezel belangrijk vindt en om de aanleg voor marktpartijen aantrekkelijker te maken, geldt voor de aanbieders een laag legestarief.

Waar vind ik de ambassadeurs? Heeft u vragen over het aanbod van Glasvezel Buitenaf of Digitale Stad Lochem, dan kunt u bij de ambassadeurs terecht. Zoekt u een ambassadeur, dan kunt u zich melden bij Glasvezel Buitenaf, Digitale Stad Lochem of contact opnemen met een dorpsbelangenvereniging. Heeft u andere vragen, mailt u dan naar glasvezel@lochem.nl. Ambassadeurs voor het hele buitengebied van Almen zijn: Geert de Groot (Bakkersteeg), Herman Minkjan (Hulzerdijk), Guido de Wit (Scheggertdijk), Rudger Smook, Saskia van Schaik en Alex Mosk (Velhorst) en Geert Hoetink (Startdijk).  Vragen mogen ook digitaal gemeld worden bij vab@almen-info.nl; dan zet ik het als secretaris door naar een ambassadeur.

Namens de VAB, Anja Harkink.

Zorg en Welzijn Almen

Na een aanloop van twee jaar zijn op 15 september 2017 de statuten getekend van de Vereniging Zorg en Welzijn Almen.

Wekelijks wordt, onder verantwoordelijkheid van de Vereniging, een inloopochtend voor ouderen georganiseerd. Dit is elke woensdag van 10.00 uur tot 12.00 uur in Dorpshuis Ons Huis.  Op de inloopochtend is iedereen welkom ongeacht of men lid is of niet. Iedere tweede woensdagochtend van de maand kan men tijdens de inloopochtend ook kleine reparaties laten uitvoeren door de vrijwilligers van het repair café. Iedere laatste woensdagochtend van de maand wordt de inloopochtend afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. Het is ook mogelijk om alleen bij de maaltijd aan te schuiven.

Andere verenigingen in het dorp organiseren op andere momenten in de week activiteiten voor ouderen. De Vereniging Zorg en Welzijn Almen heeft o.a. als doelstelling om hier een totaalpakket van activiteiten van te maken waardoor er een gestructureerd weekprogramma ontstaat waarbij mensen uit het dorp elkaar op meerdere momenten in de week kunnen ontmoeten. 

Ten eerste beogen we hiermee zinvolle dag invulling / sociale dagopvang op te zetten voor mensen met een zorgbehoefte. Ten tweede willen we het beroep dat de verschillende verenigingen doen op de vrijwilligers coördineren en ondersteunen.

Aanspreekpunt voor de Vereniging Zorg en Welzijn Almen is zorgcoördinator Anneke Maandag. Zij gaat met ouderen, vrijwilligers en professionele organisaties in gesprek om vraag en aanbod op het gebied van zorg en welzijn zo goed als mogelijk te stroomlijnen. Hierbij wordt deelname aan de inloopochtend meegenomen als onderdeel van het welzijnsaanbod in het dorp. De zorgcoördinator is bereikbaar onder nummer 06-23386020.

Omdat de zorg en het welzijn van de ouderen in het dorp op de korte – of op de lange termijn ons allen aangaat roepen we alle inwoners van Almen op om lid te worden van de Vereniging Zorg en Welzijn Almen om mede vorm te geven aan de voorzieningen voor ouderen.

Meldt u aan als lid en/of als vrijwilliger bij ZorgenWelzijnAlmen@gmail.com. Ingrid Enserink stuurt u dan een lidmaatschapsformulier toe. U kunt haar ook telefonisch bereiken op nummer 06-13782524.

Vanaf donderdag 15 februari tot en met 28 maart is op het perron van het Tramstation in Gorssel een expositie van het werk van Zenobia van Beek te zien. Zenobia is in 1954 in Eindhoven geboren. In 1984 behaalde Zenobia het diploma Textiele werkvormen en Tekenen aan de lerarenopleiding van het Mollerinstituut in Tilburg. Ze werkte voornamelijk in het onderwijs en volgde daarnaast lessen bij verschillende kunstenaars. Haar schilderijen kenmerken zich door een gedegen onderzoek van de zeggingskracht van het onderwerp. Ze neemt de tijd voor het bepalen van vorm, kleur en compositie. Het schilderen zelf gaat snel en er ontstaan dan spontane lijnen en kleuren. Zij werkt met acrylverf die door het snelle drogen past bij haar schilderstijl.

Station Zutphen

Een terugkerend thema in de werken van Zenobia is Centrum als plaats van bundeling, ontmoeting en verandering. De laatste jaren is zij gefascineerd door het Station; een plaats met de belofte van de verte.

Over haar werk vertelt Zenobia het volgende: ik wil mijn persoonlijke beleving van de omringende wereld in mijn schilderijen tot uiting brengen. Het is voor mij een kwestie van kijken en laten ontstaan, het beeld niet opdringen of afdwingen.

Op zaterdag 3 maart zal Zenobia tijdens de Open Dag van het Tramstation aanwezig zijn om vragen over haar werk te beantwoorden. Tevens staan dan een aantal bestuursleden en vrijwilligers van De Elf Marken klaar om de gasten te ontvangen.   In de uitbouw van het Tramstation zullen op de Open Dag dia’s vertoond worden van de zeven molens die vroeger in de gemeente Gorssel gestaan hebben.

Openingstijden
Het Tramstation is tijdens de Open dag op zaterdag 3 maart 2018 geopend van 11.00 tot 15.00 uur en verder iedere dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur en iedere donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Exposities zijn van buitenaf permanent te zien.

Adres: Het Tramstation, Van der Capellenlaan 4, 7213 AG Gorssel.

Website: https://zenobia.exto.nl/

Chris Klein Nengerman en Jan Menkhorst hebben oude filmopnames uit Almen naar het Gelders Archief in Arnhem gebracht. De meeste films zijn eind jaren zestig door Cornelis Schortemeijer gemaakt. Hij woonde aan de Bakkersteeg. De films zijn intussen gedigitaliseerd en voor iedereen te zien via:

Gelders archief - Almen.

Op dinsdag 6 oktober jl. schrijft de Stentor:”WhatsApp blijkt een effectief middel tegen inbrekers”.  De vraag kwam, naar aanleiding ook van de insluipers bij de fam. Kleine, of we zoiets in Almen ook niet zouden moet opzetten. Jazeker! Sterker nog, vorig jaar oktober is de WhatsApp buurtpreventie van Almen de lucht in gegaan.  Een jaar na dato willen we u graag nogmaals informeren. We hebben Almen verdeeld in 5 WhatsApp groepen. De groepsbeheerders staan ook weer met elkaar in contact zodat we een dekkend systeem hebben. Heeft u zich nog niet aangemeld, kijk dan wie in uw buurt de groepsbeheerder is.

Whats App Dorpsstraat van kanaalbrug tot einde bebouwde kom ter hoogte van fam. Spekreijse.........groepsbeheerder Miranda Lourens (Mlourens@chello.nl)  06-18075969.

Alarm Almen Zuid (Berkelweg, Whemerweg, Gravenweg, de Hof, Laakweg, Termeulenstraat, Voorde,  Binnenweg, Haarmansweg, Besselinkpad, Mastlerweg, Keijenbeltsweg, Stopsdijk........ ) groepsbeheerder Peter Diepeveen (p.diepeveen@live.nl) 06-20982977

Alarm Almen Noord (v. Wassenaerlaan,Torenstraat, Staringweg, Heuvelweg, v.d. Borch v Verwoldeweg, Blauwedijk, Weijenberg, Bakkersteeeg, Vunderinkweg....) groepsbeheerder Marien van den Boom (mvdboom@me.com) 06-51559005

Noaberschap Almen Oost (Dorpsstraat vanaf einde bebouwde kom ter hoogte van fam. Spekreijse, Ehzerallee, Vordenseweg, Lage Lochemseweg, Velhorst , Hogenkampsweg.....) groepsbeheerder Ingrid van den Brink (vandenbrink.ingrid@gmail.com)  06-13782524

Alarm Scheggertdijk (Scheggertdijk en het buitengebied ten noorden van het Twentekanaal, Kapelweg, Hulzerdijk, Wagenvoortsdijk, Elzerdijk, Harfsensesteeg, Asselerweg, Asselerpad, Azinkdijk, Oude Azinkdijk,  Haarbroeksteeg, Zutphenseweg......) groepsbeheerder Annemarie Kok (annemarie_kok@hotmail.com) 06-48936438

Een ieder die mee wil doen met de Whats App buurtpreventie kan zich rechtstreeks aanmelden bij de groepsbeheerder van de straat, waarin hij/zij woont.

Uitgangspunt van de buurtpreventie is, dat de SAAR regels in acht worden genomen:

 • S = Signaleren
 • A= Alarmeren, dit is bij een verdachte situatie eerst 112 bellen
 • A= Appen naar de leden van de whats app groep en daarin vermelden dat je 112 gewaarschuwd hebt
 • R= Reageren, al dan niet besluiten om met de buren op het onraad af te gaan

De politie, die op 112 uitrukt, zal altijd weer contact opnemen met de melder van het onraad. Het is dan dus de bedoeling dat deze door de andere leden van de groep op de hoogte is gehouden van waar de inbreker zich begeeft.

Heeft u nog vragen of aanvullende suggesties meldt deze dan bij de VAB, vab@almen-info.nl of Anja Harkink 0575-431267.

Museum STAAL

Museum Staal in Almen wordt op 28 juni officieel geopend. De opening is voor genodigden.

Vanaf zondag 1 juli is iedereen welkom. Het museum zou aanvankelijk in december zijn deuren openen. Dat kon echter niet doorgaan, omdat er daags voor de opening brand werd gesticht. Het interieur raakte daarbij zwaar beschadigd. Dat moest allemaal worden vervangen. De heropbouw is nog in volle gang.

Het museum, een initiatief van Pien Pon, is een eerbetoon aan de landbouwkundige en dichter A.C.W. Staring en de Achterhoek. Staal is een samentrekking van Staring en Almen.