Agenda

Voor meer informatie klik op het agenda item

Aktiviteitenkalender 2018

SPONSORZWEMMEN ZATERDAG 26 MEI

Zaterdag 26 mei organiseert waterpologroep De Berkelbaronnen een sponsorzwemevenement in het zwembad in Almen. Het zal plaatsvinden van 18:00 tot 01:00 en is voor iedereen toegankelijk! Het wordt een mooie actie waar iedereen aan mee kan doen. De actie sponsort het doel van De Berkelbaronnen om in augustus mee te doen aan de 11stedenzwemtocht van Maarten van der Weijden. Jij kunt de baronnen helpen hun streefbedrag te halen door mee te zwemmen op zaterdag 26 mei!

De entreekosten zijn €5, voor deelnemers en bezoekers. Dit komt allemaal ten goede aan het doel van de Maarten van Der Weijden Foundation. Namelijk, geld inzamelen voor kankeronderzoek.

Als je mee wil zemmen kun je gebruik maken van het sponsorzwemformulier. Vul deze in en zorg voor zo veel mogelijk sponsoren. Denk aan buren, familie, vrienden... Je kunt je laten sponsoren voor een vast bedrag of een bedrag per baantje.

Vind je het dus leuk om baantjes te zwemmen en wil je graag iets doen voor het doel van de 11stedenzwemtocht? Geef je dan op voor ons sponsorzwemevenement!

Vragen kunnen gesteld worden aan Ruben Tolboom; mailen naar ruben@berkelbaronnen.nl

Meer informatie zal snel volgen via ADI en de Facebookpagina! www.facebook.com/berkelbaronnen

Zie Nieuws voor uitgebreide informatie.

Hart voor de AchterhoekOok dit jaar organiseert de Rabobank weer de actie Hart voor de Achterhoek. Maar liefst 11 Almense verenigingen/stichtingen hebben zich aangemeld. Om alle stemmen in Almen te houden heeft de VAB aangeboden om de promotie in Almen voor z’n rekening te nemen.

Alle leden van de Rabobank krijgen binnenkort per post een stemformulier met een unieke code. Hiermee kunt U stemmen uitbrengen op uw favoriete club of stichting. Dit levert de deelnemende verenigingen/ stichtingen een mooi bedrag op. De stemperiode loopt van 22 mei tot en met 6 juni.

In Almen doen dit jaar de volgende verenigingen/stichtingen mee:

Vereniging Bestedingsdoel
Almense IJsbaan “De Vetweide” Voor duurzaamheid en energiebesparing willen wij ledlampen aanschaffen voor de baanverlichting.
Almense Tennis Club ATC Het opknappen van de oefenkooi om het spelpeil op te krikken en blessures te voorkomen.
CGK Vocaal zangkoor Een cursus stemvorming voor het hele koor gegeven door zangpedagoog Suzanna Veerman.
Dorpshuis Ons Huis Herinrichting van onze speelplaats buiten bij Ons Huis ten behoeve van de kinderopvang.
Jeugdraad Almen Het aanschaffen van nieuwe materialen en een nieuwe tent ten behoeve van het Almense jeugdwerk.
Museum STAAL ‘Echte’ bedrijfskleding om onze bezoekers netjes, verzorgd en professioneel te kunnen ontvangen.
Muziekvereniging “Juliana” Een gedegen muziekopleiding aan onze jeugdleden kunnen bieden met een laagdrempelige instap.
OVERA omni-vereniging Het verfraaien van de binnenzijde van onze sportzaal Almeloe na de verbouwing.
SV Almen voetbal Het aanschaffen van trainingsmateriaal zoals doeltjes, ballen en hesjes voor onze jeugd.
’t Trapveldje schoolplein Toekomstige vervanging van het kunstgras op ons voetbal-/hockeyveld op het schoolplein.
Vrouwen van Nu Het organiseren van een exclusieve avond met een cabaretprogramma of bekende persoon.

De stemmen moeten via de computer worden uitgebracht met gebruikmaking van de unieke code, die u krijgt toegestuurd. Ieder Rabobank lid ontvangt 5 stemmen, waarvan maximaal 2 stemmen op dezelfde vereniging mogen worden uitgebracht.

Voor ouderen, die niet met een computer kunnen stemmen, is er de mogelijkheid om met hulp van anderen toch te stemmen. Dit kan op de woensdagen 30 mei en 5 juni van 10.00 tot 12.00 uur in Ons Huis tijdens de inloopmorgen. U moet dan wel de brief met de unieke code meenemen, die per post bezorgd is. Een computer is aanwezig!

Filmhuis Almen

Theetuin concertZondag 3 juni a.s. zal muziekvereniging Juliana wederom een concert geven in de theetuin van de Hoofdige Boer in Almen. Het begint een beetje traditie te worden om een zonnige zondag op te fleuren met fijne muziek en we hebben er als orkest dan ook altijd veel zin in.

Uiteraard is mooi weer wel een noodzaak omdat veel instrumenten niet tegen regen kunnen. Als het weer toch wat minder mocht zijn, dan zal het orkest zich verplaatsen naar binnen bij de Hoofdige Boer. Hier gaan wij niet vanuit en we hopen u dan ook te mogen ontmoeten op zondagochtend. We zullen spelen vanaf half 12 tot ongeveer half 1.

Het programma ziet er als volgt uit:

 • Hootenanny
 • Dances with Wolves
 • Pachebel's Canon
 • Tuba Tiger Rag
 • Jungle Book (samen met de samenspelgroep)
 • Eye of the Tiger (samen met de samenspelgroep)
 • Goldfinger
 • James Last
 • Police Academy March

Oud papier, blauwe container

Vandaag gaan leden van muziekvereniging "Juliana" weer samen met Circulus Berkel het oud papier ophalen. In het hele dorp, inclusief de Scheggertdijk en de Ehzerallee worden de aangeboden blauwe containers geleegd in een vuilniswagen. Er wordt nog nagedacht om een groter deel van het buitengebied in de route op te nemen.

De opbrengst blijft ten goede komen aan muziekvereniging Juliana. Zij willen u daarom verzoeken allemaal de blauwe container tijdens de inzameldagen aan de weg te zetten. Samen werken wij zo aan een beter en ook muzikaler milieu.

Op zondag 10 juni tonen beeldhouwers hun werk van het afgelopen jaar. De beelden van steen en hout variëren van abstract tot figuratief en van kleine tot groot. Deze dag gaat een aantal van hen verder werken aan hun beeld, waardoor u kunt kennismaken met alle fases van het beeldhouwen, van hakken, raspen, schuren en polijsten. De exposanten zijn tussen 11.00 en 17.00 uur aanwezig om te vertellen over hun ervaringen met het beeldhouwen en de lessen bij Ineke Keesom, docent en beeldend vormgever. De meesten van hen hebben vele jaren ervaring met diverse soorten steen en hout. Cursisten die kort geleden zijn begonnen met beeldhouwlessen, geven blijk van hun enthousiasme bij het maken van hun eerste beeld.

Het is altijd speciaal je eigen werk aan publiek te laten zien. Daarom wordt door alle deelnemers voorafgaand aan de expositie intensief gewerkt aan de laatste details en aan de passende presentatie van hun beeld. Een voorproefje kunt u vinden op www.inekekeesom.nl

Kom ook het resultaat bekijken en bezoek de beeldentuin en het atelier aan de Startdijk 17 in Almen.

Filmhuis Almen

Nog niet bekend

Nog niet bekend

Algemeen

Zorg en Welzijn Almen

Wekelijks wordt, onder verantwoordelijkheid van de Vereniging Zorg en Welzijn Almen, een inloopochtend voor ouderen georganiseerd. Dit is elke woensdag van 10.00 uur tot 12.00 uur in Dorpshuis Ons Huis. Op de inloopochtend is iedereen welkom ongeacht of men lid is of niet.

Iedere tweede woensdagochtend van de maand kan men tijdens de inloopochtend ook kleine reparaties laten uitvoeren door de vrijwilligers van het Repaircafé.

Iedere laatste woensdagochtend van de maand wordt de inloopochtend afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. Het is ook mogelijk om alleen bij de maaltijd aan te schuiven.

Programma inloopochtend April 2018.

 • 4 April Henk Ruiterkamp laat foto’s zien van de Veluwe.
 • 11 April Repair.
 • 18 April Fit Art of een Quiz is nog niet helemaal duidelijk.
 • 25 April Hennie Derksen laat dia’s zien van haar overleden man Steven, over bijen. Gezamenlijk eten.

Wilt u graag komen en hebt u geen vervoer naar het dorpshuis, dan kunt u bellen met Anneke Maandag, tel. 06 23 38 60 20
Zij zal met u bespreken hoe het een en ander geregeld kan worden.

 

Bestelde boeken kunnen worden gehaald en/of gebracht naar de Superrr.

Via ehze@herbergier.nl of (0575) 431 169